LATVISKI: PAR BIBLIOTĒKU

BIBLIO.1Viānas publiskā bibliotēka atrodas Francisko Navarro Vijosladas ielā Nr.26. Bibliotēkas ēka ir arī divu Viānas rakstnieku – Francisko Navarro Vijoslada (1818-1895) un Pablo Antoņana Časko (1927-2009) dzimšanas vieta un tā ir celta 16.gadsimtā. Ēka celta renesanses stilā, apakšējā tās daļa celta no akmeņiem, tad divi stāvi akmens mūra un, visbeidzot, bēniņi.

Viānas pašvaldība nolēma atjaunot šo namu, kas daudzus gadus bija pamests novārtā, saglabājot fasādi, bet pārbūvējot iekštelpas un kopš 2005.gada tā ir vieta, kur atrodas Viānas publiskā bibliotēka, aizņemot gan ēkas pirmo ( brīvpieejas krājums , lasītava un telpa bērniem), gan otro (telpa mācībām), gan trešo stāvu (slēgtais depozīts ). Ēkā atrodas arī konferenču un kinoaparatūras telpa, kas tiek izmantota pašvaldības vajadzībām (www.viana.es)

Exif_JPEG_422 Bibliotēkas kopējā platība ir 440 kvadrātmetri. Bibliotēkas fondā pieejamas 21 000 vienības, no kurām aptuveni 2500 ir audiovizuālie materiāli un vairāk kā 7000 – grāmatas bērniem.

Viānas publiskā bibliotēka ietilpst Navarras publisko bibliotēku tīklā un piedāvā pieeju lielākajai daļai šo bibliotēku krājumu, kopējais katalogs pieejams tiešsaistē:

http://www.navarra.es/AppsExt/opac/

Apmeklētājiem bibliotēka atvērta no pirmdienas līdz piektdienai, no 14:00-20:00 (no septembra vidus līdz jūnija vidum), savukārt vasarā tā pieejama no rītiem, tāpat no pirmdienas līdz piektdienai, no 8:30-14:30.

Šī ir adrese, kur ikviens var doties, lai apskatītu krājumu, lasītu presi, ieteiktu grāmatas:

c/ Navarro Villoslada, 26

31230 Viana (Navarra)

VIANA COLOR.1Viānas karte: Bibliotēka tajā atzīmēta ar numuru 12.

Pie tam, iespējams uzdot jautājumus, rezervēt grāmatas, pagarināt izsniegumu utt. bibliotēkas darba laikā pa telefonu :

948645249

vai e-pastu:

biblivia@cfnavarra.es

Visbeidzot, bibliotēkai ir profils sociālajā vietnē Facebook, kur tiek saņemtas vēstules, uzklausīti ieteikumi un kritika utt. Tā kā – ja kāds nevar kontaktēties ar bibliotēku, tad tas ir tikai tāpēc, ka viņš to nevēlas!

https://www.facebook.com/inaki.biblioteca

1 comentario en “LATVISKI: PAR BIBLIOTĒKU

  1. Pingback: Kā strādā bibliotekāri Spānijā | LBB Jauno speciālistu sekcija

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.