Hrvatska: O Knjižnici

Exif_JPEG_422Gradska knjižnica Viana nalazi se na adresi Ulica Francisco Navarro Villoslada 26.

Zgrada knjižnice, koja je ujedno i rodna kuća dvaju književnika iz Viane, Francisca Navarra Villoslade (1818-1895) i Paula Antoñana Chasca (1927-2009), izgrađena je u šesnaestom stoljeću.

Zgrada je u renesansnom stilu, a sastoji se od prizemlja u kamenu, dva gornja kata te tavana. Nakon godina zanemarivanja, općina Viana odlučuje obnoviti zgradu, poštujući fasadu, ali je prazni iznutra, a od 2005. ona je sjedište Gradske knjižnice Viana.

Na prvoj etaži nalazi se posudbeni prostor, čitaonica i dječji odjel, na drugoj studijska soba, a na trećoj zatvoreno spremište. Zgrada ima i konferencijsku dvoranu za potrebe lokalne zajednice.

BIBLIO.1Na površini od 440 m2 knjižnica čuva oko 18.000 jedinica, od kojih je oko 2.000 audio-vizualnih, a više od 5.000 su dječje knjige.

Gradska knjižnica Viana dio je mreže narodnih knjižnica pokrajine Navarra, a zajednički katalog omogućuje pristup velikom djelu fonda većine knjižnica. Katalog je dostupan na adresi:

http://www.navarra.es/AppsExt/opac/

Radno vrijeme knjižnice je od ponedjeljka do petka od 15 do 21 sat (od sredine rujna do sredine lipnja), dok je ljeti radno vrijeme jutarnje, od ponedjeljka do petka, od 8:30 do 14.30.

Ovo je adresa knjižnice u kojoj svatko može pretražiti fond, čitati novine, predložiti knjige za nabavu, itd.:

Francisco Navarro Villoslada 26

31230 Viana

biblivia@cfnavarra.es

VIANA COLOR.1Karta: Općina Viana. Zgrada knjižnice je na broju 12

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.